Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Kysymyksiä ja vastauksia syksy 2020

Jatkuva sarjamme kysymyksiä ja vastauksia henkisyydestä ja sen ilmiöistä

Benjamin Creme on luennoillaan vuosien varrella vastannut tuhansiin ja taas tuhansiin kysymyksiin Maitreya-ilmiötä koskien. Hän ottaa myös vastatakseen lukijoiden kysymyksiin Share International -lehden jokaisen numeron sivuilla. Tämä kooste on kysymyksiä ja vastauksia, jotka ovat julkaistuja Share International -lehdessä huhtikuussa 1996.

K: Kun näkökulmana on hyväntahtoinen ja tarkoituksellinen Luoja, minua kiinnostaa ymmärtää miksi pahoja asioita on olemassa. Miksi vaara ja paha ovat olemassa planeetalla, ulkopuolella ihmiskunnan?

V: Se mitä on olemassa on täydellisyyttä ja epätäydellisyyttä. Paha on luomuksen sellainen aspektin ilmentymä, joka ei ole vielä täydellistynyt. Mutta kaikki liikkuu kohti täydellisyyttä. Maa ei ole kovinkaan kehittynyt planeetta. On paljon kehittyneempiäkin planeettoja omassa aurinkokunnassammekin, kuten Venus, Jupiter, Merkurius, Vulkanus, Saturnus, Uranus, Neptunus. Jokaisella planeetalla on se mitä kutsutaan "kierroksi", inkarnaation kokemus, verrattavissa ihmisen jälleensyntymiskokemukseen (joskin pidempänä) ja planeetta syntyy seitsemän kertaa. Oma planeettamme on neljännen jälleensyntymänsä, kierroksensa, keskivaiheilla, joten olemme vasta puolivälissä täydellisyyttä. Jos olisimme kyllin kehittyneitä voidaksemme asua vaikkapa Venuksella, meillä ei olisi pahaa. Me kylläkin olisimme tietoisia kosmisesta pahasta ja osaisimme vastustaa sen, mutta planeetallamme ei olisi pahan ilmenemää.

Mestarit ovat tietoisia kosmisesta pahasta ja He osaavat vastustaa sitä, mutta planeetta itsessään, koska on täydellistymätön, luontaisesti on kykenevä ilmentämään pahan aspekteja. Jokainen ihminen kehittyy aina alimmasta ylimpään asti. Me olemme henkisiä olentoja, sananmukaisesti jumalia, ketkä heijastavat itsensä sielun tasolle ihmissieluna, joka vuorostaan toimii välittäjänä jumalaisen ja persoonallisuuden (ihminen fyysisellä tasolla). Niin kauan kuin on tarpeen, sielu toimii tänä välittäjänä ja vähän kerrassaan enemmän ja enemmän sielun jumaluudesta ilmenee ihmisen kautta. Siihen asti kun tuo ilmeneminen on täydellisyyttä, tuo yksilö ihminen tulee edelleen ilmentämään sitä mitä me kutsumme “pahuudeksi” siis epätäydellisyyttä.

K: Sanomalehden Evening Standard, 4.1.1996 numerossa käsiteltiin Lontoon veden fluorisoimista. Paikalliset terveysviranomaiset ja maan hallitus harkitsevat tuon aloittamista. Minun tietojeni mukaan fluorisoimisella on merkittävä negatiivinen vaikutus tiettyyn osaan ihmisen fyysisiä aivoja. Tämän ohella jo maalisjärkikin ohjaa olemaan lisäämättä mitään kemikaaleja mihinkään mitä nautitaan säännöllisesti. Olisi avuksi, jos Hra Cremen Mestari voisi selventää seuraavia asioita: (1) Onko fluorisoimisella selkeitä vaikutuksia, hyödyllisiä tai haitallisia kiinteän fyysiselle käyttövälineelle? (2) Onko vaikutuksilla ilmentyneinä estävä vaikutus kiinteän fyysisen aivojen eteerisen vastinparin kyvyssä välittää sille energiaa ja voimia? (3) Samaten olisiko tuollaisella vaikutuksella kyky estää mentaalia kehoa toimimasta kiinteän fyysisen aivojen kautta?

V: (1) Kyllä. Sillä on haitallinen vaikutus, erityisesti aivojen soluille. (2) Kyllä. (3) Kyllä. Juomaveden fluorisoimisella on selkeitä hyötyjä lasten hampaiden terveydelle - jos he sitä tarvitsevat. Fluorin pute johtaa heikkoihin ja pehmeisiin hampaisiin. Kuitenkin kaikkien muiden joukkomyrkyttäminen on selkeästi sopimatonta. Fluoria tarvitsevien lasten yksilöllinen tarve voidaan helposti ja turvallisesti hoitaa fluorin homeopaattisin valmistein. Tämä veden myrkytyssuunnitelma tulisi estää joukkomielenosoituksin.

K: Kun on kyse henkisten tai parantavien voimien imaytymisestä, onko vaatteidemme laadulla mitään vaikutusta? Tarkoitan, että ovatko jotkin materiaalit herkempiä absorboimaan kuin jotkin toiset?

V: Hyvinkin. Absorptiokykyisimpiä -- siksi jossain määrin rajoittavia fyysisen kehon kykyyn vastaanottaa energioita – ovat: villa (30–40 %, riippuen jossain määrin villan painosta ja paksuudesta), puuvilla (30–35 %), pellava (20–30 %), silkki (15–25 %). Energioille vastustuskykyisimpiä – siten energioita pois fyysisestä kääntäviä – ovat keinotekoiset materiaalit kuten akryyli, nailon ja polyesteri, jotka voivat estää energioista 60–80 %.

Lähde: Share International -lehti.

Benjamin Creme käytti 40 vuotta elämästään levittääkseen tietoa Maitreya Maailmanopettajan ja Viisauden Mestareiden ilmestymisestä nykymaailmaan. Tänä aikana hän vastasi kysymyksiin, jotka kattoivat laajan aihepiirin. Tässä jaksossa hyödynnämme tätä lähdettä.


Sivun alkuun