Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Uutisaihe: Paavi peräänkuuluttaa elämisen yksikertaistamista

Paavi peräänkuuluttaa elämisen yksikertaistamista

”Kysykäämme itseltämme: tarvitsenko todella kaiken tämän materiaalisen paljouden ja monimutkaisen elämisen ohjeen?”, tähdentää paavi Franciskus jouluna 2018

Paavi Franciskus on jouluaattona 2018 kehottanut kehittyneiden maiden ihmisiä elämään yksinkertaisemmin ja vähemmän materialistista elämää.

Hän tuomitsee myös maailman rikkaiden ja köyhien välisen valtavan kuilun. Paavi muistuttaa, että Jeesuksen syntyminen köyhyydessä talliin, pitäisi tähdentää jokaiselle elämän todellinen merkitys.

Puheessaan paavi Franciskus sanoi, että Kristuksen syntymä viittasi uuteen tapaan elää “ei ahmimalla ja varastoimalla, vaan jakamalla ja antamalla”.

Hän jatkoi: ”Kysykäämme itseltämme: tarvitsenko todella kaiken tämän materiaalisen paljouden ja monimutkaisen elämisen ohjeen? Voinko tulla toimeen ilman näitä turhia lisukkeita ja voinko elää yksinkertaista elämää?”

“Monille elämän merkitys ilmenee aineellisten esineiden ylitarjontana. Kyltymätön ahneus leimaa koko ihmiskunnan historiaa. Jopa tänäkin päivänä kun paradoksaalisesti jotkut ruokailevat loistossa, kun taas liian monet joutuvat tulemaan toimeen ilman elämiseen tarvittavaa päivittäistä leipäänsä.”
.

Francis, joka on ensimmäinen Latinalaisen Amerikan paavi, on korostanut köyhien ahdinkoa hänen pyhimyksensä keskeisenä aiheena.

(lähde: Vatikaanin sivusto 24.12.2018, Kuvalähde: https://www.maxpixel.net/Businessman-Money-Shark-Empire-Fig-Swank-Greed-1612269, kuvan lisenssi https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.fi)

Julkaistu, 25.12.2018.

Henkisen Hierarkian tulo julkisuuteen on ihmisen näkökulmasta verkkainen prosessi. Tänä päivänä uutiseksi luokiteltavaa tapahtuu harvakseltaan. Tähän osioon on koostettu taustatapahtumia, jotka täydentävät kokonaiskuvaa Hierarkian julkisuuteen tulosta.


Sivun alkuun