Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Kysymyksiä ja vastauksia syksy 2021

Jatkuva sarjamme kysymyksiä ja vastauksia henkisyydestä ja sen ilmiöistä

Mitä mieltä olet hiilidioksidin talteenotto- ja varastointitekniikasta – hiilidioksidin talteenotosta ja varastoimisesta maan alle pitkiksi ajoiksi?

V: Kaikissa näissä ideoissa suurin ongelma on tarve päästä eroon jätteestä. Ydinenergian käyttöä itsessään ei pidetä ongelmana. Ydinvoimatutkijat näkevät ongelmana ydinenergian käytöstä syntyvän jätteen hävittämisen - sitä jopa kaadetaan valtameriin teräs- ja betonikanistereissa. Se muuttaa perusteellisesti valtamerten ekologiaa. Tilanne on jo nyt tarpeeksi paha, ja ilman avaruusveljesten työtä se olisi äärettömän paljon pahempi.

Ilmasto muuttuu, kaikenlaisten kalojen elämää muutetaan, ja kaikki tämä johtuu ydinsäteilyn varastoinnista. Kaikki heidän jätteensä on niin sanottua “pienimuotoista ydinsäteilyä”. No, sillä ei ole mitään tekemistä mittakaavan kanssa. Jos jätteet laitetaan mereen, ne ovat saastuneita alusta alkaen, ja heillä on vain välineitä, jotka pystyvät lukemaan säteilyä tiettyyn pisteeseen asti. Sen yläpuolella heillä ei ole tekniikkaa sen mittaamiseen. Niinpä he olettavat, että sillä ei ole merkitystä. Se on kuitenkin kaikkein vaarallisin säteilytaso, eivätkä he tiedä siitä mitään.

Hiilen varastoinnissa on samanlainen ongelma. Se on varastoitava jonnekin - jonnekin, missä siitä ei ole haittaa. No, missä se ei aiheuta vahinkoa? Ei minun takapihallani, sanon minä. Ja kaikki muutkin sanovat, ettei minun takapihallani. Kukaan ei halua varastoitua jätettä, ei ydin- eikä hiilijätettä, omalle takapihalleen. Minne muualle? Venäläiset saattavat sanoa: “No, Kiinassa.” Kiinalaiset sanovat: “Voi ei. Tiibetissä.” Ja tiibetiläiset sanovat: “Ei, ei. Amerikassa.” Amerikkalaiset sanovat: “Ei, emme halua sitä tänne. Tehkää se Venezuelassa.” Kumpikin valitsee vähiten suosikkimaansa, jossa sitä suositellaan varastoitavaksi - ja se on ongelma. Se ei ole missään turvassa. Mihin sijoitetaan hiilidioksidia, joka on varastoitu kanistereihin syvälle maan alle tuhansiksi vuosiksi ja josta ei ole haittaa? He eivät tiedä, millaista vahinkoa siitä aiheutuu, eivätkä he tiedä, milloin se rikotaan, murretaan auki itse maapallon voimien toimesta vaikkapa maanjäristyksessä ja vapautetaan uudelleen.

Se on ongelman ratkaisemista aina väärästä päästä käsin. Emme etsi syytä ja puutu siihen. Mikä aiheuttaa tämän ongelman? Mikä aiheuttaa ydinsäteilyä? Mikä aiheuttaa ilmaston lämpenemisen? Jos ilmaston lämpeneminen johtuu osittain puiden tuhoutumisesta, meidän on lopetettava puiden kaataminen, erityisesti maailman ikivanhojen aarniometsien kaataminen, joiden puut ovat suuria hiilidioksidin varastoijia ja jotka vastineeksi tuottavat happea ilmakehäämme. Ilmakehämme on hapettumassa, eikä hiilidioksidilla ole paikkaa, minne mennä, ja näin se aiheuttaa ilmaston lämpenemistä. Mutta jos emme käyttäisi puuta niin tuhlailevasti, voisimme poistaa suuren osan ilmaston lämpenemisestä.

Emme etsi syytä, koska emme pidä syistä. Syyt liittyvät lakeihin - syy ja seuraus - emmekä pidä siitä. Jotenkin moderni mekaaninen mieli ei koskaan etsi syytä, koska se ei halua muuttaa tekniikkaansa. Voimme sanoa, ettemme voi tulla toimeen ilman puuta. Rikkaat maat kuitenkin säilyttävät oman lehtipuunsa ja ostavat tarvitsemansa puutavaran köyhemmiltä mailta, kuten Brasiliasta, Afrikan maista ja muualta. Näiden maiden on sitten pakko kaataa tai antaa kaataa ikivanhat metsänsä, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä ihmiselämälle.

Jos siis haluamme tietää, mitä tehdä jollekin asialle, etsimme syyn. Ja jos löydämme sen, pyrimme korjaamaan syyn. Kaikki on yksinkertaista. Voimme rakentaa 23 kilometriä pitkiä syklotroneita, joiden rakentaminen kestää 20 vuotta ja maksaa miljardeja dollareita. Mutta jos kysytte esoteerikolta, hän kertoo teille vastaukset. Ilmaiseksi. Hetki vain. (Share International, tammi-helmikuu 2009)

Benjamin Cremen luento, kesäkuu 2001, New York, Yhdysvallat.

Palatakseni takaisin itsensä toteuttamiseen ja tietoiseksi tulemiseen itsestä hengellisessä mielessä, onko olemassa rukouksia tai muuta sellaista, joka auttaisi ihmistä saavuttamaan sen?

V: Kaikki rukoukset auttavat saavuttamaan sen. Isä meidän -rukous auttaa saavuttamaan sen. Mutta Maitreya on antanut uuden rukouksen, jonka nimi on “Uuden ajan rukous” ja jonka avulla samaistutte Itseenne.

Minä olen maailmankaikkeuden Luoja tarkoittaa sitä, joka on kaiken luomisen takana. Se olet sinä, se olen minä, se ovat kaikki ihmiset. Jokainen on universumin luomus, ja näin saatte käsityksen Itsestänne, ei kaikkialle ulottuvana olentona, jollainen te todella olette, vaan henkisenä olemuksena, joka liikkuu kaiken olemuksenne läpi.

Maitreya sanoo, että joskus meille tulee tunne, että jokin tai joku seisoo takananne, ympärillänne tai yläpuolellanne. Se on Itse. Tämä tapahtuu, kun olette yksin. Useimmat ihmiset pelkäävät olla yksin. He tuntevat itsensä yksinäisiksi. Mutta hän sanoo, että yksinäisyyden tila on itse asiassa ihmeellinen tila, jossa voi aistia Itsensä, koska me salaamme sen itseltämme, koska meillä on erilaisia huolenaiheita. Kiirehdimme viihteen perässä, käynnistämme radion ja television. Tapaamme ystäviä. Teemme mitä tahansa muuta kuin istumme hiljaa yksin ja koemme itsemme Itsenäisenä. Hän sanoo, että kaikki tarvitsevat tätä. He tarvitsevat ympärilleen tilan, jossa heihin ei voi käydä käsiksi. Heitä ei voida pyytää tekemään asioita eikä pakottaa tekemään sitä tai tätä muiden ihmisten - tai itsensä - vuoksi, vaan heille annetaan tuo tila, jossa sielu voi tulla tietoiseksi Itsestään hyvin voimakkaalla tavalla. Se on oma tietoisuutenne, joka napauttaa Itsen, joka on vain näkymätön tällä hetkellä. Sanoakseni New Age -rukouksen, harjoitatte siis irrottautumista, mielen rehellisyyttä, hengen vilpittömyyttä ja muutamassa elämässä luotte olosuhteet, joissa Itsetietoisuus kasvaa Itsen oivaltamiseksi. (BC-luento, kesäkuu 2001, New York, Yhdysvallat).

Lähde: Share International -lehti.

Benjamin Creme käytti 40 vuotta elämästään levittääkseen tietoa Maitreya Maailmanopettajan ja Viisauden Mestareiden ilmestymisestä nykymaailmaan. Tänä aikana hän vastasi kysymyksiin, jotka kattoivat laajan aihepiirin. Tässä jaksossa hyödynnämme tätä lähdettä.


Sivun alkuun