Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Mestarin sanoin -artikkeli 10/1982: Terveys ja paraneminen (osa 1/2)

Terveys ja paraneminen (osa 1/2)

- Mestarilta, Benjamin Cremen välityksellä

Tänä päivänä kaikkialla perustetaan ryhmiä, joiden pääasiallisena tehtävänä on edistää terveellisen elämän ajatusta ja kasvattaa ihmisten mielenkiintoa suuremman elinvoimaisuuden saavuttamista ja sairauksista vapautumista kohtaan. Joka puolella ilmestyy kirjoja, jotka tarjoavat ruokavalio- ja muita ohjeita – jotkut uusia ja ennen kokeilemattomia, toiset muinaiseen tarustoon perustuvia – jotka väittävät parantavansa kaikki kehon sairaudet ylipainosta tappavimpiin vitsauksiin, joille ihmiskunta on altis. Sairauksien syiden ja luonteen sekä niiden estämisen ja parantamisen tutkimukseen on annettu uutta vauhtia.

Toistaiseksi sairauksien todellinen syy on melko tuntematon. Syvälle ihmisen menneisyyteen haudattuna se on suuressa määrin karmallinen ja siirtyy perinnöllisesti. Koko ihmiskunta jakaa tämän karman. Muinaiset Elämän lakien rikkomukset ovat jättäneet tämän epämiellyttävän perinnön ja ainoastaan syvä ajattelu- ja elämäntapojemme uudistaminen muuttaa tämän tilanteen ja vähitellen palauttaa tasapainon. Tasapainon saavuttaminen on väistämätöntä, mutta vie aikaa hävittää perinpohjin ikivanhat sairaudet ja puhdistaa planeetan maaperä. Erityisesti perinteisten, nykyään laajalle levinneiden hautausmuotojen on tehtävä tilaa polttohautaukselle, joka on ainoa hygieeninen menetelmä ruumiin hävittämiseksi kuoleman jälkeen.

Tällä hetkellä kaikkialla perustetaan tutkimusalueita uudempia parannusmenetelmiä varten; paljon kokeita etenee suhteellisen oikeita reittejä ja tiedon ovet aukenevat yksi kerrallaan. Pian syvien oivallusten virta pyyhkii yli maan, johtaen sairauksien, niiden syyn ja hoidon täysin uuteen lähestymistapaan. Kaiken tämän aktiivisuuden takana on Hierarkia, joka valvoo ja opastaa elämän kulissien takaa, yrittäen aina kun se on mahdollista stimuloida tutkimusta ja kokeiluja. Tämä stimulointi tapahtuu kahden pääreitin kautta: innostamalla kaukokatseisia ihmisiä tutkimaan ihmisen konstituutiota ja rakennetta, joiden tuntemuksesta sairauden mekanismin ymmärtäminen on riippuvainen, sekä stimuloimalla erilaisia menetelmiä: parantavia, oloa helpottavia ja ennaltaehkäiseviä; uusia ja vanhoja, tavanomaisia ja epätavallisia, joilla nykyään pyritään hallitsemaan sairautta.

Eräs tämän ajan merkittävistä tapahtumista on ollut erilaisten niin sanottujen henkiparantajien tai uskolla parantajien nouseminen suuren yleisön tietoisuuteen. Heidän roolinsa ja lahjojensa julkisessa hyväksymisessä on tapahtunut merkittävä muutos ja tämä on tapahtunut maailmanlaajuisesti. Uusi mielenkiinto idän muinaisiin parantamismenetelmiin on laajentanut läntisten parantajien teknisiä resursseja ja ymmärrystä, kun sairauden estäminen – terveyden ja elinvoiman olosuhteiden luominen – saa vähitellen merkittävän roolin.

Kaikki tämä lupaa hyvää tulevaisuudelle, jossa näemme vähittäisen ihmiskuntaa ahdistavien sairauksien voittamisen. Ensimmäinen askel on poistaa sairauden pelko, ja sairauden syyn ymmärtäen löytää oikeampi lähestymistapa sen vastustamiseen. Sosiaalisten rakenteiden muuttuminen tulee parantamaan huomattavasti ihmiskunnan terveyttä, poistaen suuren määrän kroonista stressiä ja ahdistusta, jota miljoonat nykyään kokevat. Suuremmalla vapaa-ajalla on merkityksensä ja terveemmät maatalouden menetelmät varmistavat, että tuotetaan sellaista ruokaa, jonka elinvoimaisuus vastaa ihmisen tarpeita.

Kun ihmiskunta ymmärtää olemuksensa todellisen luonteen – sieluna, joka heijastaa itseään mentaalisen, emotionaalisen ja kaksinkertaisen fyysisen (eteerisen ja kiinteän) kehon kautta, otetaan ensimmäinen askel sairauksien voittamisessa. Tähän saakka ihmisen mielenkiinto on kohdistunut kiinteään fyysiseen tasoon, kun sairauksien syyt löytyvät hienojakoisempien kehojen läpi virtaavien energioiden väärinkäytöstä. Ihminen on suuren löydön äärellä: että sairaus on epätasapainon tulos, että oikea tasapaino ylläpidetään oikealla ajattelulla ja toiminnalla ja että tällainen oikea ajattelu ja toiminta koskee hänen veljiään ja sisariaan kaikkialla. Jotta ihminen pääsisi eroon sairauksista hänen on ensin päästävä eroon erillisyydestä.

Tämä artikkeli on ensimmäinen kahdesta saman aiheen artikkelista. Osa 2.

Lähde: Share International -lehti, 10 / 1982.

Tämä artikkelisarja ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se avaa ihmisen suhdetta häntä ympäröivään. Mestari, on yksi Henkisen Hierarkian Mestareista. Hänen nimensä on laajalti tunnettu esoteerisissa piireissä, mutta sitä ei monistakaan syistä anneta vielä julkisuuteen. Maitreya on Henkisen Hierarkian johdossa olevan Maailmanopettajan henkilökohtainen nimi. Maitreya tunnetaan myös Kristuksen, Buddhan, Krishnan, Imam Mahdin tai Messiaan nimillä. Maitreya on aloittanut tammikuussa 2010 tv-esiintymisten sarjan, joka tulee johtamaan julkitulon päivään, jolloin Hän julkistaa todellisen henkilöytensä.

Share International -lehden synnystä alkaen Benjamin Cremen Mestari on antanut artikkelinsa julkaistavaksi tuoreeltaan ja käytettäväksi silloin kun maailman tapahtumat sitä edellyttävät. Monet näistä artikkeleista tuntuvat todellakin jopa vielä ajankohtaisemmilta tänä päivänä kuin niiden ensijulkaisun yhteydessä.


Sivun alkuun