Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Mestarin sanoin -artikkeli 12/2012: Joitain ajatuksia ryhmätyöstä

Joitain ajatuksia ryhmätyöstä

- Mestarilta, Benjamin Cremen välityksellä

Viisas mies on se, joka tarkastelee ongelman tai tilanteen kaikki näkökulmat ennen kuin saapuu johtopäätökseen ja toimiin, jotka jälkikäteen saattaisivat osoittaa hänen olleen väärässä. Epäviisas tekee toisin. Sellainen ihmistyyppi, joka tässä mielessä saavuttaa nopeasti päätöksensä on nopea innostumaan ja valitettavasti on nopea kieltämään ja hylkäämään. Heiltä puuttuu maltti ja ajattelun yhteneväisyys. He tapaavat arvostaa itseään korkealle, seikka joka tekee heistä kärkkäitä toisten arvostelijoita. He ovat usein täysin tietämättömiä omien päätöstensä ja tekojensa lumeesta.

Sellaiset ihmiset eivät sisäsyntyisesti ole arvottomia ryhmätyölle. Todellakin mikäli tapahtumat ovat suosiollisia, he voivat monellakin tavoin olla hyödyllisiä yhteistoimijoita. Kuitenkin kun tapahtumat kulkevat vastoin heidän odotuksiaan, heistä voi tulla hyvin destruktiivisia ja vaikeasti käsiteltäviä. Heidänlaisiaan on paljon ryhmissä kautta maailman ja se uhkaa kokonaisuuden kallisarvoista yhtenäisyyttä.

Yleinen ongelma ryhmissä ovat he, jotka tekevät hyvin vähän ryhmän töistä ja jotka siitä syystä vaivaavat ryhmää jatkuvalla kritiikillä. He ovat vihaisia ja kateellisia kun muut tekevät enemmän ja hyödyllisempää työtä, mutteivät ole valmiita itse uhraamaan ajastaan tehdäkseen samoin. He harvoin ymmärtävät, että heidän jatkuva kritiikin virtansa on syvällä tavalla haitallista ryhmän yhtenäisyydelle ja sen hyvinvoinnille.

Sitten ovat he, jotka lupaavat aikaansa ja energiaansa, mutta jotka liian usein huomaavat etteivät voikaan toteuttaa lupaustaan. Monet ovat tuollaisten puolivillaisten ja puoliksi sitoutuvien ihmisten suunnitelmat, kun he kostuttavat pelokkaat varpaansa todellisen ryhmätyön voimakkaisiin vesiin. Ideaalitapauksessa suunnitelma tulee sielusta ja sielun kyseessä ollessa, riippumatta siitä kuinka kovaa työ on, se vastaanotetaan ilolla, ei raskauttavana taikka uhrauksena, vaan yksinkertaisena ja auliisti annettuna palveluksena.

Lähde: Share International -lehti, 12 / 2012.

Tämä artikkelisarja ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se avaa ihmisen suhdetta häntä ympäröivään. Mestari, on yksi Henkisen Hierarkian Mestareista. Hänen nimensä on laajalti tunnettu esoteerisissa piireissä, mutta sitä ei monistakaan syistä anneta vielä julkisuuteen. Maitreya on Henkisen Hierarkian johdossa olevan Maailmanopettajan henkilökohtainen nimi. Maitreya tunnetaan myös Kristuksen, Buddhan, Krishnan, Imam Mahdin tai Messiaan nimillä. Maitreya on aloittanut tammikuussa 2010 tv-esiintymisten sarjan, joka tulee johtamaan julkitulon päivään, jolloin Hän julkistaa todellisen henkilöytensä.

Share International -lehden synnystä alkaen Benjamin Cremen Mestari on antanut artikkelinsa julkaistavaksi tuoreeltaan ja käytettäväksi silloin kun maailman tapahtumat sitä edellyttävät. Monet näistä artikkeleista tuntuvat todellakin jopa vielä ajankohtaisemmilta tänä päivänä kuin niiden ensijulkaisun yhteydessä.


Sivun alkuun