Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Mestarin sanoin -artikkeli 7–8/2010: Rauhan etsiminen

Rauhan etsiminen

- Mestarilta, Benjamin Cremen välityksellä

Ilman epäilystäkään, ihmiskunnan suurin saavutus olisi sotimisen lopettaminen. Tämän saavuttaminen vapauttaisi ihmisten energian ohjattavaksi niihin moniin muihin huomiota vaativiin ongelmiin, jotka painavat ihmiskuntaa tänä päivänä: niihin miljooniin, jotka turhaan näkevät nälkää yltäkylläisyyden maailmassa; planeetan vaaralliseen ekologiseen epätasapainoon; aina kasvavaan kuiluun kehittyneiden ja vauraiden sekä toisaalta kehittyvien ja köyhien maiden välillä; kasvavaan ja aiempaa kehittyneempään terrorismiin ja sen uhkaan; maailmanlaajuisen taloudellisen romahduksen aiheuttamaan pelkoon ja siitä juontuviin vastoinkäymisiin.

Jotkin hallitukset yrittävät hoitaa joitain näistä vaikeista ongelmista, kun taas toiset ovat niiden pääsyyllisiä ja -aiheuttajia. Mitä ihmiskunta voi tehdä? Misät aloittaa, kun jokainen ongelma näyttäisi juontuvan kaikista muista ja kaikki näyttää mahdottomalta selvittää?

Meidän näkökulmastamme nämä ongelmat ovat todellisia ja vaativat välittömiä toimia ja ne juontavat juurensa yhdestä olotilasta: siitä erillisyyden tunteesta, joka painaa kuin raskaat valjaat ihmiskunnan olkapäällä ja joka estää kaiken yhdenmukaisen toiminnan. Järjen sijaan ideologia ohjaa niiden hallitusten tekoja sekä mieliä, jotka vaikuttavat kaikkien elämiin. Ne etsvitä ystäviä ja kumppaneita tukemaan kantojaan, ja täten syntyvät voimayhteenliittymät, jotka taistelevat voitosta ihmisten mielissä ja sydämissä.

Tänä päivänä tuo ongelma on pahentunut sen myötä, kun Kristinuskon ja Islamin välinen uskonnollinen kuilu on taas auennut. Lisääntyvän maallisessa maailmassa, kummankin uskonnon äärikannattajat ovat aina vain sotaisampia ja he nostavat samalla yhteenottojen lämpötilat aina vain vaarallisemman korkeammaksi. Erityisesti islamilainen terrorismi, täydellisessä ristiriidassa Profeetan opetuksiin nähden, on tuonut kokonaan uuden ulottuvuuden taisteluun rauhanomaisen maailman puolesta. Miten tämä prosessi voitaisiin peräyttää? On olemassa vain yksi tapa hanskata nämä ongelmat, sellainen, jota ei vielä koskaan ole kokeiltu, mutta joka kuin iskusta, kääntäisi miljoonien onnen ja joka toisi vihdoinkin todellisen ja kestävän rauhan tähän kärsimysten maailmaan.

Saumaton
Ihmisten on ymmärrettävä, etteivät he ole erillisiä. He eivät sitä ole koskaan olleet, eivätkä sitä koskaan tule olemaan. He ovat osa pyhää ja saumatonta kokonaisuutta, joka ympäröi meitä kaikkia, ja jolle, omalla tavallamme, annamme nimen Jumala. Ihmisten on ymmärrettävä, että Jumala on rauha, on oikeudenmukaisuus, on jakaminen ja luottamus, ja että heidän pelkonsa on myös heidän veljensä pelko. Maitreyan tehtävä on osoittaa ihmisille tämä totuus ja muistuttaa heitä siitä, että heidän kaipuunsa pohjalla on se rauha, jota he kaikki kaipaavat ja joka odottaa tekijäänsä.

Lähde: Share International -lehti, 07 / 2010.

Tämä artikkelisarja ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se avaa ihmisen suhdetta häntä ympäröivään. Mestari, on yksi Henkisen Hierarkian Mestareista. Hänen nimensä on laajalti tunnettu esoteerisissa piireissä, mutta sitä ei monistakaan syistä anneta vielä julkisuuteen. Maitreya on Henkisen Hierarkian johdossa olevan Maailmanopettajan henkilökohtainen nimi. Maitreya tunnetaan myös Kristuksen, Buddhan, Krishnan, Imam Mahdin tai Messiaan nimillä. Maitreya on aloittanut tammikuussa 2010 tv-esiintymisten sarjan, joka tulee johtamaan julkitulon päivään, jolloin Hän julkistaa todellisen henkilöytensä.

Share International -lehden synnystä alkaen Benjamin Cremen Mestari on antanut artikkelinsa julkaistavaksi tuoreeltaan ja käytettäväksi silloin kun maailman tapahtumat sitä edellyttävät. Monet näistä artikkeleista tuntuvat todellakin jopa vielä ajankohtaisemmilta tänä päivänä kuin niiden ensijulkaisun yhteydessä.


Sivun alkuun