Valikkoon

Jakamisen periaate pelastaa maailman

Mestarin sanoin -artikkeli 1–2/2013: Yhtenäisyyden tärkeys

Yhtenäisyyden tärkeys

- Mestarilta, Benjamin Cremen välityksellä

Kun ihmiset katsovat taakse päin tätä aikaa, he tulevat näkemään sen aikana jolloin samanaikaisesti osoitimme jokaista olemuksemme osa-aluetta: sekä saavutuksiamme että virheitämme. Tämä ei tietenkään ole yllättävää, sillä ihmiset kaikkialla sijaitsevat kehityksen tikapuun eri askelmilla. Mutta vaikkakin hyväksymme nämä luonnolliset eroavaisuudet, jotka aika itsessään tulee pienentämään, siltikin puuttuu yhtenäisyys lähestymistavoissa ja ymmärtämys kaikkien tarpeille. Miksi näin on? Pitkien ajanjaksojen ajan perättäisten uskontojen opit ja voimakkaiden yksilöiden eminenssi ylläpitivät tietynlaista ajatusten yhtenäisyyttä kehittyvässä ihmiskunnassa. Oli toki monia sodan ja kurjuuden aikoja, mutta jollain tasolla suurten uskontojen yhtenäistävä vaikutus säilyi. Tänä päivänä yksilöllisyys on niin voimakasta, niin arvokasta ja niin palkitsevaa, että riippumatta sen monista saavutuksista, tästä arvokkaasta yksilöllisyydestä on tullut ihmisen suurin uhka.

Yhtenäisyys missä tahansa todellisessa muodossa on lähes hävinnyt, jopa, vaiko varsinkin, uskontojen alalla. Vain harvat näkevät ihmisten perimmäiset tarpeet vaistonvaraisesti ja niin kuin asiat ovat. Siinä tuo uhka.

Oikeudenmukaisuuden ja vapauden sivistävät voimat ovat kuitenkin herättämässä miljoonat ihmiset heidän synnyinoikeuteensa. Vähän kerrassaan ihmisten mielet kääntyvät kaikkien tarpeiden puoleen. Luonnollisesti tämä kulku on vastakkainen yksilöllisyyden kutsulle. Ja siitä johtuu tämänhetkinen voimakas jännitys ja sekasortoinen tilanne maailmassa. Ongelmamme, niin poliittiset kuin taloudellisetkin, ovat pohjimmalta luonteeltaan henkisiä, mutta ne voidaan ratkaista vain politiikan ja talouden areenoilla. Yhtenäisyyteen tulee pyrkiä ja sitä tulee ilmentää. Muutoin tämänhetkisten tilanteiden rasitukset ajaisivat ihmiset teoista vaarallisimpiin. Tämän takia Maitreya kehoittaa yhtenäisyyteen ja kaikkien tarpeiden ymmärrykseen.

Rauha on olennaista, mutta se voidaan saavuttaa vain kun oikeudenmukaisuus on vallalla. Oikeudenmukaisuus, näin tullaan huomaamaan, tarvitsee luottamuksen rauhallisia vesiä tämän onnistumiseksi. Jakaminen ainoana on Maitreyan lääke meidän vaivoihimme. Vain jakaminen saattaa ihmiset luottavaisina siihen pöytään, jossa oikeudenmukaisuus saavutetaan ja rauha taataan.

Lähde: Share International -lehti, 01 / 2013.

Tämä artikkelisarja ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja se avaa ihmisen suhdetta häntä ympäröivään. Mestari, on yksi Henkisen Hierarkian Mestareista. Hänen nimensä on laajalti tunnettu esoteerisissa piireissä, mutta sitä ei monistakaan syistä anneta vielä julkisuuteen. Maitreya on Henkisen Hierarkian johdossa olevan Maailmanopettajan henkilökohtainen nimi. Maitreya tunnetaan myös Kristuksen, Buddhan, Krishnan, Imam Mahdin tai Messiaan nimillä. Maitreya on aloittanut tammikuussa 2010 tv-esiintymisten sarjan, joka tulee johtamaan julkitulon päivään, jolloin Hän julkistaa todellisen henkilöytensä.

Share International -lehden synnystä alkaen Benjamin Cremen Mestari on antanut artikkelinsa julkaistavaksi tuoreeltaan ja käytettäväksi silloin kun maailman tapahtumat sitä edellyttävät. Monet näistä artikkeleista tuntuvat todellakin jopa vielä ajankohtaisemmilta tänä päivänä kuin niiden ensijulkaisun yhteydessä.


Sivun alkuun